Produse Organice fara Gluten
Stiati ca exista mai multe tipuri de faina?
Este important atunci cand nu consumam preparate din carne sa avem un aport bogat in proteine iar fainile bio sunt recomandate avand un continut ridicat de nutrient. Fainile bio fara gluten se preteaza pentru toate tipurile de retete.
Filtre
GataPreț
Produse
-
Mogli - Produse Organice fara Gluten
Lipsă stoc
10,90 leiGustarea tradițională din agricultura biodinamică din făină fină de grâu și brânză delicioasă, combinată cu ulei de măsline din Grecia și ierburi aromate, toate oferind un gust nemaipomenit. Ingrediente: faina de GRAU* (tip 812) 80%, BRANZA* 8% (emmmentaler*, cascaval*), ulei de masline* 5%, plante aromatice pentru aroma de pizza** 2.7%…
-
Mogli - Deserturi Organice Fara Gluten
Lipsă stoc
14,00 leiPentru biscuiții cu unt de cacao organic se folosește doar cea mai bună făină de grâu din grânele cu polenizare deschisă, unt cremos, nuci de cocos aromate și sirop de agave ușor dulce. O gustare sănătoasă pentru școală, sport și agrement. 100% certificat organic, fără coloranți artificiali, fără arome, conservanți…
-
Mogli - Mancare Organica pentru Bebelusi
Lipsă stoc
10,90 leiIngrediente: Faina de ALAC integral 34%, faina de ORZ, ulei de floarea soarelui, SUSAN 4%, sare de mare, drojdie. Crackers sărați cu Susan obținuți din ingrediente de înaltă calitate din agricultura biodinamică. Contine gluten si susan. Poate contine cantitati infime de fructe cu coaja lemnoasa si lapte. Se pastreaza intr-un…
-
Mogli - Deserturi Organice Fara Gluten
Lipsă stoc
5,00 leiIngrediente: Fulgi ovaz 24%, fulgi de porumb 19%, sirop de agave 16%, sirop de orez 11%, miere 6%, alune prajite 6%, grasimi nonhidrogenate de palmier, orez expandat cu cacao (orez, faina de grau, cacao cu continut scazut de grasimi, sare de mare), susan prajit, faina de orez. Contine ca si…
-
Mogli - Mancare Organica pentru Bebelusi
Lipsă stoc
5,00 leiIngrediente: Fulgi de cocos 47%, sirop de orez 25%, sirop de agave 16%, fulgi integrali din faina de ovaz, miere, crema de lapte praf, napolitane (amidon de cartofi, ulei de floarea soarelui). Oferă un plus de energie. A se pastra la loc uscat si racoros, ferit de actiunea directa a…
-
Republica Bio - Cereale Organice Fara Gluten
Lipsă stoc
Făina de orez se obtine din planta de orez si se pate folosi in aluaturi unde se doreste o textura fina.
Faina de hrisca se obtine din planta de hrisca, o planta cu origini in Asia si cu seminte asemanatoare boabelor de grau. Faina de hrisca este o faina fina, bogata in fibre.
Făină de migdale este o făina fără gluten care se obtine din migdale. Aceasta este bogata in nutrient si se poate folosi ca si inlocuitor pentru faina clasica in diverse retete. Faina comercializata in magazinul nostrum este un produs certificat fără gluten cu continut ridicat de vitamin E, fier magneziu. Este indicata pentru produsele de patiserie deoarece gustul specific de migdale este foarte placut.
Faina de naut este obtinuta din boabe de naut uscate si macinate si are continut crescut de vitamina B. Aceasta are un continut scazut de calorii fata de faina de grau.
Faina de cocos se obtine 100% din macinarea nucilor de cocos. Faina din nuca de cocos este o sursa importanta de proteine si grasimi sanatoase.
Toate fainile enumerate anterior sunt produse bio iar fainile certificat fără gluten sunt deosebite in produsele de patiserie sau ca agenti de ingrosare. Acestea se pot folosi atat cu zahăr și îndulcitori cat si cu miere.
Faina din nuca este o alta alternativa la faina traditionala si este o sursa interesanta de proteine vegetale, continand acizi grasi.
Pe langa fainile enumerate anterior, mai exista si făină de porumb, faina integral, faina de quinoa, făina de soia, faina de cocos bio, etc. Fainuri fara gluten pot fi folosite in retete de paine fara gluten iar in anumite retete putem chiar sa nu folosim praful de copt.
Indiferent de ce tipuri de faina bio folosim, acestea sunt bogate in fibre și proteine si chiar si vitamine si minerale si sunt de multe ori superioare fainii de grau. Faina alba de grau are acum concurenta, mai ales pentru cei care vor un produs fără gluten. Fie ca vorbim de micul dejun sau cina, suplimentele nutritive ne ajuta la o viata mai sanatoasa.
Făina fără gluten este un ingredient nelipsit din camara oricarui vegan, la fel ca si făina de orez, faina de naut, făină de migdale fiind bogata in nutrienti. Acum se pot face retete de paine si cu faina fara gluten iar aportul de fibre și proteine este identic sau chiar mai bun. Faina de cocos bio se recomanda tututor celor care vor sa incerce gusturi noi. faina alba de grau a fost inlocuita.