Produse Organice fara Gluten

Stiati ca exista mai multe tipuri de faina?
Este important atunci cand nu consumam preparate din carne sa avem un aport bogat in proteine iar fainile bio sunt recomandate avand un continut ridicat de nutrient. Fainile bio fara gluten se preteaza pentru toate tipurile de retete.

Filtre
Gata
    Preț
Produse

Făina de orez se obtine din planta de orez si se pate folosi in aluaturi unde se doreste o textura fina.

Faina de hrisca se obtine din planta de hrisca, o planta cu origini in Asia si cu seminte asemanatoare boabelor de grau. Faina de hrisca este o faina fina, bogata in fibre.

Făină de migdale este o făina fără gluten care se obtine din migdale. Aceasta este bogata in nutrient si se poate folosi ca si inlocuitor pentru faina clasica in diverse retete. Faina comercializata in magazinul nostrum este un produs certificat fără gluten cu continut ridicat de vitamin E, fier magneziu. Este indicata pentru produsele de patiserie deoarece gustul specific de migdale este foarte placut.

Faina de naut este obtinuta din boabe de naut uscate si macinate si are continut crescut de vitamina B. Aceasta are un continut scazut de calorii fata de faina de grau.
Faina de cocos se obtine 100% din macinarea nucilor de cocos. Faina din nuca de cocos este o sursa importanta de proteine si grasimi sanatoase.

Toate fainile enumerate anterior sunt produse bio iar fainile certificat fără gluten sunt deosebite in produsele de patiserie sau ca agenti de ingrosare. Acestea se pot folosi atat cu zahăr și îndulcitori cat si cu miere.

Faina din nuca este o alta alternativa la faina traditionala si este o sursa interesanta de proteine vegetale, continand acizi grasi.

Pe langa fainile enumerate anterior, mai exista si făină de porumb, faina integral, faina de quinoa, făina de soia, faina de cocos bio, etc. Fainuri fara gluten pot fi folosite in retete de paine fara gluten iar in anumite retete putem chiar sa nu folosim praful de copt.

Indiferent de ce tipuri de faina bio folosim, acestea sunt bogate in fibre și proteine si chiar si vitamine si minerale si sunt de multe ori superioare fainii de grau. Faina alba de grau are acum concurenta, mai ales pentru cei care vor un produs fără gluten. Fie ca vorbim de micul dejun sau cina, suplimentele nutritive ne ajuta la o viata mai sanatoasa.

Făina fără gluten este un ingredient nelipsit din camara oricarui vegan, la fel ca si făina de orez, faina de naut, făină de migdale fiind bogata in nutrienti. Acum se pot face retete de paine si cu faina fara gluten iar aportul de fibre și proteine este identic sau chiar mai bun. Faina de cocos bio se recomanda tututor celor care vor sa incerce gusturi noi. faina alba de grau a fost inlocuita.