Descriere
Carobul este un arbust sau arbore verde originar din zona mediteraneana. Este cultivat pentru pastaile sale cu seminte comestibile. Se dezvolta bine în zonele calde temperate si subtropicale si tolereaza zonele calde si umede de coasta. Carobul este tipic în regiunea de portugheza sudica Algarve si în sudul Spaniei precum si in insulele italiene din Sicilia si Sardinia.
Carobul a fost si este un îndulcitor comun. Fructele uscate de Carob (Roscove) sunt in mod normal mancate de sarbatoarea evreiasca a lui Tu Bishvat. Sucurile de Carob beau de obicei in timpul sarbatorilor islamice de Ramadan. Pastaile de Carob au fost principala sursa de zahar pana cand zaharul din trestie si din sfecla de zahar au devenit disponibile pe scara larga. In zilele noastre, semintele sunt procesate pentru utilizarea în produsele cosmetice, conservarea tutunului sau fabricarea hârtiei. Chips-urile de Carob si Pudra de Carob sunt de asemenea folosite ca ingrediente în prepararea prajiturilor si biscuitilor în loc de ciocolata. În Egipt Carobul este consumate pe post de gustare. Pastaile zdrobite sunt folosite pentru a face o bautura racoritoare.
Pastaile de Carob
În zilele noastre multi oameni prefera sa amestece ciocolata raw cu Carobul pentru un gust mai bun. Ciocolata are mult magneziu in schimb ce Carobul are mult calciu. Acesta are aproximativ de trei ori mai mult calciu decat ciocolata, dar numai 60 % calorii din ciocolata. În plus pudra de Carob are la fel de multa vitamina-B1 ca si capsunele si mai multa vitamina A decât sparanghelul. Ea are, de asemenea, vitamina B2, calciu, potasiu magneziu, si minerale de fier, cupru, nichel, mangan, si crom.
De asemenea, este cunoscut faptul ca Carobul are un efect terapeutic asupra diareei si poate ajuta contra greturilor, varsaturilor si a stomacului deranjat.
Nu există recenzii până acum.