Descriere
Sa nu credeti ca vorbim aici despre lichior, caci alcoolul chiar nu este pe lista noastra de superalimente!
Cacao Liquor este materia maronie produsa din rasnirea boabelor sau nibs-urilor de cacao. Untul de cacao natural care se afla in boabe se topeste in timpul rasnirii astfel ca boabele devin o pasta, care poarta denumirea de liquor.
Dupa rasnire, treptat, liquor-ul va deveni solid la temperatura camerei. Ca sa ne lamurim, nu contine niciun pic de alcool.
Liquor-ul de cacao este precursorul ciocolatei, al untului de cacao, al pudrei de cacao si al tuturor celorlalte produse de ciocolata. Bineinteles ca acesta poate fi consumat si ca atare, gustul fiind de ciocolata neindulcita.
Daca vreti sa va faceti ciocolata in casa atunci puteti incepe chiar de la cacao liquor pe care fie il dati pe razatoare, fie il topiti la maximum 45 grade Celsius pentru a-si pastra intacti toti nutrientii. Puteti sa-l amestecati cu miere sau nectar de agave si veti avea una din cele mai bune si sanatoase ciocolate pe care le-ati mancat vreodata. Sau puteti sa adaugati fulgi rasi de cacao liquor in inghetata ca sa va faceti straciatella!
Nu există recenzii până acum.