Descriere
DESCRIERE
Nucile Macadamia au pornit ca specie din Australia si Indonezia, plecand spre cultivare in Hawaii la sfarsitul secolului al XIX-lea. Nucile produse in Hawaii au devenit mai apoi cunoscute la nivel international. Astazi, nucile Macadamia se cultiva si in Africa de Sud, Brazilia, California, Costa Rica, etc. Nucile noastre provin din Malawi.
Nucile Macadamia au un gust cremos si o textura crocanta similara nucilor de Brazilia, insa sunt mai moi si mai untoase. Prin comparatie cu alte nuci, Macadamia sunt bogate in grasime si sarace in proteine. In lumea nucilor si semintelor, Macadamia sunt aproape la fel de pretioase precum aurul printre metalele rare.
BENEFICII ASUPRA SANATATII
Nucile Macadamia sunt cea mai sanatoasa specie de nuci din lume, pentru ca au cel mai mare continut de grasimi mononesaturate benefice. In plus, contin aproximativ 22% acid palmitoleic omega-7. Sunt de asemenea o sursa buna de proteine, calciu, potasiu, fosfor, seleniu, fier, vitamina B si fibre. Nu au colesterol si continutul de sodiu este redus.
Macadamia nu contin acizi grasi trans si ajuta la imbunatatirea echilibrului intre acizii grasi omega-6 si omega-3. Se spune ca nucile Macadamia intineresc ficatul, reduce pofta de bauturi alcoolice si ajuta in starile de anemie.
MOD DE FOLOSIRE
Nucile Macadamia se pot manca simple, fiind o varianta delicioasa de snack, dar se combina excelent cu ciocolata cruda. De asemenea, sunt folosite ca baza pentru sosuri crude.
Atentie! Nucile Macadamia sunt toxice pentru caini.
Informatiile pe care le veti regasi pe acest site nu reprezinta opinii medicale, ci au scop informativ. Va rugam cereti sfatul medicului in cazul in care va confruntati cu probleme de sanatate si sa va informati temeinic inainte de a folosi orice tip de superaliment.
Nu există recenzii până acum.