Descriere
Maitake (Grifola Frondosa) este o ciuperca polipora medicinala care creste in grupuri la baza copacilor, in special la baza stejarilor. In japoneza, maitake inseamna ciuperca dansatoare. Acum multa vreme in Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte pretios si valorau greutatea lor in argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul ca japonezii le gaseau delicioase, ci si faptul ca se folosea la tratarea eficienta a unor boli serioase.
BENEFICII ASUPRA SANATATII
Studii medicale moderne au aratat ca Maitake poate imbunatati functia imuna prin stimularea imunitatii mediate de celule. Maitake activeaza celulele T ale sistemului nostru imunitar, adica acele celule care circula prin sistemul sanguin cautand si distrugand celulele tumorale.
Maitake este celebra in special pentru abilitatea sa de a detoxifia carcinogeni prin continutul de polizaharide beta glucan – despre care s-a descoperit ca promoveaza cresterea naturala a celulelor si energizeaza sistemul imunitar celular. De asemenea, Maitake ajuta in vindecarea unui spectru larg de afectiuni: protejeaza ficatul in efortul sau de a gestiona toxinele chimice, lupta impotriva hepatitei B, de asemenea impotriva mutatiilor celulare la nivelul sangelui, stomacului si oaselor, scade tensiunea arteriala mare si nivelurile de lipide din sange (doi factori de risc cheie in bolile cardiovasculare), ajuta digestia in stomac si intestine, confera suport nutritional prin cresterea abilitatii colonului de a absorbi micronutrienti, in special cupru si zinc. – extras din programul Longevity Now sustinut de David Wolfe.
Iata beneficiile promovate de Maitake asupra sanatatii:
-Sprijina sanatatea cardiovasculara prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului si a lipidelor din sange;
-Promoveaza productia corespunzatoare de insulina;
-Stimuleaza sistemul imunitar;
-Activeaza macrofagia – consumarea celulolor cu mutatii;
-Ajuta la blocarea cresterii tumorilor;
-Este un element ajutator eficient in tratarea leucemiei, a cancerului de stomac si oase;
-Estompeaza efectele secundare ale chimioterapiei;
-Ajuta digestia;
-Sprijina sanatatea ficatului, in special in legatura cu hepatita;
-Lupta impotriva infectiilor bacteriale si virale.
Atentionare! Maitake poate induce productia de interferon (proteine create si eliberate de celulele gazda ca raspuns la prezenta unor patogeni precum virusi, bacterii, paraziti sau celule tumorale), ceea ce poate avea un efect nedorit in cazul in care sunteti sub o supraveghere stricta a interferonilor.
MOD DE ADMINISTRARE
Se recomanda consumul a 1 – 1.5 grame pudra de ciuperci Maitake zilnic.
*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.
Nu există recenzii până acum.