Descriere
EXPIRA LA 30.09.2017
Alunele de padure ocupa un loc important in randul tipurilor de nuci / alune in ceea ce priveste nutritia si sanatatea datorita compozitiei speciale de grasimi (in principal acid oleic), proteine, carbohidrati, vitamine (vitamina E), minerale, fibre, fitosterol (beta-cytosterol ) si fenoli antioxidanti. Proprietatile nutritive si senzoriale de alunelor fac din acestea un aliment unic si ideal pentru produse alimentare. Alunele sunt o sursa buna de energie cu un continut de grasimi de 60,5%.
Alune sunt cea mai buna sursa de vitamina E cunoscuta, care este esentiala pentru sanatatea muschilor inimii si precum si a altor muschi din corp. De asemenea, aceasta este necesara pentru functionarea normala a sistemului de reproducere. Vitamina E previne dezintegrarea celulelor rosii din sânge, astfel serveste ca o protectie împotriva deficientei de sânge care se numeste anemie. Un alt beneficiu al vitaminei E, care se gaseste in alune, este de a preveni factorii care pregatesc baza pentru cancer. În cazul în care cancerul este deja format in corp, atunci aceasta lupta pentru a dezamorsa celulele daunatoare. Beta-sitosterol, care se gaseste din abundenta în alune, este un mijloc important de scadere a colesterolului si de prevenire a bolilor.
Consumul de alune este foarte important pentru o viata sanatoasa. Mancand doar 25 gr alune / zi poate fi o modalitate foarte bun? de protec?ie împotriva multor boli. Conform rezultatelor unor cercet?ri, persoanele care consuma alune sau ulei de alune, au un risc cu 50% mai mic de a muri din cauza unui atac de cord în compara?ie cu cei care nu consuma alune
Nu există recenzii până acum.