Descriere
Wakame, de asemenea, cunoscuta sub numele de Undaria pinnatifida, este o leguma de mare (precum castravetele de mare), sau alga marina comestibila. Ea are o aroma dulce subtila si este cel mai adesea servita în supe si salate, fiind comuna în bucataria japoneza si alte bucatarii asiatice.
Wakame intruneste multe dintre beneficiile nutritionale ale rudei sale apropiate kombu (Kelp)si desi contine mai putin iod este bogat in calciu si magneziu, care pastreaza oasele într-o forma buna. În plus, complexul de vitamine si minerale, toate impreuna fac din el un ingredient minunat pentru a incepe o dieta sanatoasa.
Wakame, ca si kombu (Kelp), are capacitatea de a inmuia fibrele din alimentele cu care este gatita. Pur si simplu inmuiati, taiati în bucati de dimensiuni corespunzatoare si adaugti in felurile preferate de mâncare. Sunt deosebit de delicioase sote cu ceapa sau servite cu albituri. Se combina bine cu peste copt în folie si este delicioasa intr-o salata de castraveti cu citrice si dressing de vinegar.
Tara de provenienta Irlanda.
Nu există recenzii până acum.