Tulsi Pudra Organica 250gr

30,48 lei

Lipsă stoc

Tulsi Pudra Organica 250gr

Stoc epuizat

SKU: 5060308825007 Categorie: Marca: .

Descriere

Pudra de culoare verde-gri închis are un gust dulce și picant. Poate semăna cu anasonul pentru unii, cu mentă pentru alții. Deoarece este o plantă măcinată, nu se dizolvă în apă. O puteți adăuga la mâncăruri și băuturi.

Descriere

Tulsi, busuiocul sfânt, este un simbol al purității și al iubirii adevărate. A fost și este folosit de oameni pe aproape toate continentele și în toate erele. Crengile sale au fost găsite în piramidele egiptene, și se spune că a crescut și pe mormântul lui Iisus Hristos. Pentru hinduși, este cea mai sfântă plantă. I se atribuie abilitatea de a scăpa casele de spiritele rele, și se pare că ajută la consolidarea prieteniilor. Nu este surprinzător, că găsim planta Tulsi atât în cărțile naturiste cât și în cărțile de bucate. Într-adevăr, ca și condiment este folosit foarte des. Busuiocul (Ocimum sanctum) este o plantă perenă din India.

În prezent, însă, este cultivat în toată Asia, America de Sud, Australia și Africa. Botaniștii o clasifică în familia urzicii moarte, înflorește similar cu urzica, adică florile sunt aranjate într-o terminație numită racem. Florile sunt albe, roz sau violet. Planta în sine este dens ramificată. Crește până la o lungime de până la 1 metru. Tulpinile sunt pufoase, frunzele în formă ovală au un miros foarte puternic. Din cauza aromei pe care Tulsi o are, această plantă este una dintre cele mai căutate din lume. Principalele ingrediente ale uleiurilor esențiale aromatice sunt eugenolul care are ca și componentă principală uleiul de cuișoare (oleum caryophylli și se găsește și în cuișoare, nucșoară, scorțișoară sau frunze de dafin), metyeugenol sau carvacrol (care se găsește în măghiran și oregano). Aceste substanțe conferă busuiocului o aromă caracteristică. În plus, conține și alcaloizi, fenoli, saponine, flavonoide și taninuri.

Plantele de busuioc din care este preparată această pulbere au fost cultivate în agricultură ecologică. Aceasta înseamnă că nu au fost fertilizate sau tratate cu produse industriale. Prin urmare, acestea nu conțin reziduuri de substanțe dăunătoare pentru sănătate. Frunzele sunt recoltate în momentul înfloririi plantei. În acel moment, conțin maximum de substanțe benefice pentru sănătate. Tulsi trebuie uscat la umbră și apoi depozitat într-un loc ferit de umiditate. Puteți adăuga pulberea ca și condiment într-o varietate de feluri de mâncare sau băuturi. Consumul său poate stimula sistemul imunitar, poate susține condiția inimii, poate îmbunătăți respirația și digestia și poate ameliora simptomele stresului.

Mod de ambalare

Ambalaj din aluminiu solid cu un fermoar care permite închiderea repetabile după deschidere. Ambalaje de calitate care păstrează aroma proaspata. Pudra este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Mod de preparare

Pulberea de Tulsi poate fi folosită practic în orice mod.

O puteți adăuga în apă, cafea, lapte, ciocolată caldă, suc sau smoothie.

În cazul preparării ceaiului se recomandă să adăugați peste 1 linguriță de pulbere 300 ml de apă clocotită.

Doza zilnică recomandată este de 1 linguriță de 2x pe zi, de preferință cu 20 de minute înainte de masă.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tulsi Pudra Organica 250gr

Tulsi Pudra Organica 250gr

30,48 lei

Stoc epuizat