Ingrediente Deserturi Crude

Zahărul din flori de cocos este considerat o alternative de uz casnic mai sanatoasa decat alti indulcitori avand nenumarate beneficii pentru sanatate. Folosirea zahărului de cocos reprezinta un prim pas in urmarea unei alimentații sănătoase.

Filtre
Gata
    Preț
Produse

Contra numelui – zahar de cocos, acesta nu se produce din nucă de cocos ci este un produs al florilor de cocos fiind mai sanatos chiar si decat zaharul brun sau zaharul de palmier.
Adeptii zahărului de cocos stiu ca acesta este un zahăr bio al carui indice glicemic este scazut, fiind mai mic chiar si decat al unui sirop de agave.

Procesul de producer este urmatorul: se extrage nectarul florilor de cocos – seva florilor, se fierbe pana cand apa naturala din acesta se evapora, rezultatul fiind zahar din cocos. Se poate comercializa atat ca si granule sau ca si o pasta groasa.

Cocosul este un fruct cu un mare impact atat asupra alimentelor cat si al altor produse din viata noastra. Se poate folosi ca si aroma in detergenti de rufe, sapunuri gel dus, diverse marci de ulei esențial, produse de igiena intima, etc.

Zahărul din flori de cocos are un indice glicemic mai mic decat zahărul obișnuit dar nu putem spune despre acesta ca are continut nutritional exceptional, valorile nutriționale fiind asemanatoare intre cele doua tipuri de zahar. Cu toate acestea, este preferata folosirea acestui tip de zahar decat a zahărului alb din trestie de zahar.

Cu totii stim ca atunci cand consumam o nucă de cocos sau un produs al acesteia precum apa de cocos, unt de cocos, etc, ne ajutam sistemul digestive dar se pare ca nici beneficiile zahărului de cocos nu sunt de ignorat.

Zaharul de cocos poate fi folosit ca si indulcitor natural pentru ceai de slabit iar cocosul in general se foloseste impreuna cu alte ingredient cosmetic in unguente geluri solutii. Florile cocotierului ne ajuta sa avem un stil de viata mai echilibrat. Totusi, zaharul de cocos, denumit si nectar de cocos nu contine cantitati special de magneziu zinc, acizi grasi sau alte vitamine precum b1 b2 b3.

Obtinerea zaharului este un procedeu simplu, zaharul rezultat are putine calorii, poate fi folosit in sucuri siropuri bauturi pentru mamici si copii. Suplimente lichide indulcite sunt mai sănătoase la zahărul de cocos acesta avand indicele glicemic scăzut. Decat sa consumi zahăr alb, mai bine incepi consumul zaharului de cocos.