Chaga Pudra Organica, 60 g

26,00 lei

Lipsă stoc

Chaga Pudra Organica, 60 g

Stoc epuizat

SKU: 5060308822600 Categorii: , Marca: .

Descriere

Chaga este o ciuperca ce creste, in mod obisnuit, in regiunile nordice (originara din Siberia), pe scoartele copacilor (mesteceni, anini, fagi). In scop medicinal, se utilizeaza chaga ce creste pe mesteceni (alte tipuri pot fi periculoase pentru sanatate). Chaga este o ciuperca parazita ce isi extrage nutrientii din partea alba a scoartei mestecenilor.

BENEFICII ASUPRA SANATATII

Chaga se foloseste in medicina traditionala est-europeana, inca din secolul 16, ca remediu natural pentru gastrita si ulcer. In medicina traditionala chineza se utilizeaza chaga pentru sanatate generala, longevitate si frumusete. In prezent, Chaga se foloseste adesea pentru combaterea hipertensiunii si infectiilor virale, pentru mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular si pentru proprietatile sale anticancerigene.

Oamenii din Siberia consuma ceai din Chaga in loc de ceai negru sau cafea. S-a remarcat ca in aceasta zona rata cancerului este mai scazuta decat in regiunile vecine. De asemenea, bolile de stomac sunt aproape inexistente, iar speranta de viata este foarte mare.

Chaga este cunoscuta pentru continutul sau foarte mare de antioxidanti (cel mai mare dintre toate alimentele naturale). Antioxidantii impiedica degradarea celulelor cauzata de radicalii liberi, astfel imbunatatind sanatatea si incetinind imbatranirea. Pentru a putea masura cati radicali liberi poate distruge o substanta a fost creata scara ORAC (Oxygen Radical Absorbent Capacity). Pe aceasta scara, Chaga inregistreaza cea mai mare valoare, in comparatie cu orice alt aliment natural.

Antioxidantii sunt molecule care incetinesc sau previn oxidarea altor molecule. Reactia de oxidare poate produce radicali liberi care genereaza reactii in lant, daunatoare celulelor. Antioxidantii opresc aceste reactii. Procesul de imbatranire este numit degradare oxidativa si poate cauza artrita, infectii in corp, cancer si boli ale inimii. Radicalii liberi se pot forma din cauza fumatului, radiatiilor, pesticidelor, alimentelor prajite si procesate sau pot fi produsi de organism. Este nevoie de un numar limitat de radicali liberi pentru a lupta impotriva bacteriilor si virusurilor, dar in cantitati mari, acestia sunt daunatori. Antioxidantii sporesc calitatea vietii, deoarece neutralizeaza radicalii liberi.

Chaga contine multe alte substante active, benefice sanatatii: polizaharide, substante alcalinizante, minerale (calciu, zinc, magneziu, crom).

Chaga contine si o cantitate semnificativa de acid betulinic, pe care il extrage din scoarta de mesteacan. Acesta este un compus antitumoral si anticancerigen. Chaga are efecte pozitive asupra cancerului de plaman si de ficat. Chaga poseda caracteristici citostatice, impiedicand cresterea tumorilor, provocand regresia acestora si incetinind dezvoltarea metastazelor.

Chaga este o sursa de melanina si asigura frumusetea unghiilor, a parului si a pielii.

MOD DE ADMINISTRARE

Cel mai bun mod de a sustrage nutrientii din chaga este extractia cu apa. Nu se recomanda apa fierbinte, deoarece temperatura inalta poate distruge complexul de melanina si polizaharide.

Chaga are gust si miros asemanator cu al cafelei si se poate consuma in loc de cafea.

Incalziti un litru de apa fierbinte pana la aproximativ 50 grade Celsius si adaugati 2-3 linguri de pudra de Chaga. Acoperiti si lasati la infuzat 10-12 ore. Depozitati ceaiul din chaga intr-un loc uscat, ferit de lumina, intr-un recipient din sticla. Ceaiul preparat se poate consuma timp de 14 zile, iar ceea ce ramane se poate reutiliza de inca 5 ori.

Chaga se poate pastra in conditii bune timp de 2 ani, daca este tinuta intr-un loc uscat si intunecat.

*Acest produs este organic si crud, fiind certificat de Soil Association UK.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Chaga Pudra Organica, 60 G

Chaga Pudra Organica, 60 g

26,00 lei

Stoc epuizat